SK Berlare - Eendracht Zele

Berlare 12/02/2022

Eendracht Zele A bevestigt een traditie en boekt klinkende overwinning op SK Berlare.

Driemaal is scheepsrecht; bij de derde mach na de winterstop behaalde “Den Eendracht” een eerste mooie overwinning tegen onze Westerburen. Hiermee verlengde onze ploeg een traditie: op Berlare behaalden we de afgelopen jaren telkens een goed resultaat.

Eerste helft: sterk opzettend Eendracht, maar toch gelijke stand op de bordjes: 1-1.

Alhoewel weinig doelgevaar langs beide kanten, speelde onze ploeg zeer overtuigend, met telkens een goede recuperatie van de “tweede” bal.  Onze jongens waren kampeerden bijna permanent op de helft van SK Berlare. Consternatie dan ook in minuut 31:  1-0, een goal die als het ware uit de lucht kwam gevallen. Gelukkig toonde op dat ogenblik onze ploeg weerbaarheid, en met een heel mooi afstandsschot in minuut 36  kreeg de plaatselijke doelwachter het nakijken: 1-1. Meteen ook de ruststand.

Ruststand: 1-1

Tweede helft: Eendracht Zele verzet de bakens in de tweede gedeelte van de tweede helft.

Het eerste gedeelte van de tweede helft was  vrij lauw. Wie toen dacht dat de match op gelijk spel ging eindigen, had het verkeerd voor. Vanaf minuut 68 gingen de (Zeelse) poppen aan het dansen, met eerst een kopbaldoelpunt na stilliggende fase: 1-2. In minuut 77 werd het 1-3 na een prachtig uitgevoerde counter. In dezelfde minuut maakte SK Berlare mooi gelijk. Dit was een domper voor de Zeelse supporters, die terug het horror scenario zagen opdagen van verleden week (twee tegendoelpunten door  SK Grembergen “uit de kluts” op het einde van de match). Niets was minder waar. In minuut 80 werd het 2-4, en daarna lag doelpunt 5 nog aan de voet. SK Berlare kon geen vuist meer maken. Een grote “oef” dus.

Eindstand: 2-4

Onze ploeg heeft op SK Berlare echt overtuigd en haar mooi potentieel getoond, met een mooie mix van ervaren en jongere spelers. Op geen enkel ogenblik kon de thuisploeg de indruk geven dat ze deze match naar zich toe konden trekken. Eendracht was duidelijk het meest in balbezit, en toonde weerbaarheid na de opgelopen achterstand. De vier doelpunten waren bovendien van prima makelij.

Deugddoende overwinning dus, voor spelers, voor staff en voor supporters. De bakens zijn uitgezet voor de volgende match op zondag 20/2/2022 om 15hr op Den Elst. Tegenstrever: FC Sleidinge. Bij winst kan onze ploeg zich in de middenmoot plaatsen. Supporters op post.

 

Opstelling Eendracht Zele:Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Tjorven Rombaut, Bram De Gucht, Greg Macharis, Hayke Haentjens (83’ Lesley Hoorens), Maarten Cooreman, Stef De Bruyne (90’ Wout Vertongen), Senne Van Ransbeeck (89’ Matteo Christiaens) en Toon Van Acker

Doelpunten: ‘31 (Tim De Schepper): 1-0, ‘36 (Stef De Bruyne): 1-1, ‘68 (Hayke Haentjens):1-2, ‘77 (Maarten Cooreman): 1-3, ‘79 (Damir Agushev): 2-3, en ’80 (Greg Macharis): 2-4

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest