Zele B

KSK Beveren-KFC Eendracht Zele A: 3-0.

Ons team is zaterdagavond 3/12/2022 op het terrein van KSK Beveren, een club die letterlijk en figuurlijk leeft in de schaduw van grote broer SK Beveren, ten onder gegaan met een droge 3-0.

Eerste helft: gelijk opgaande match, met ruststand 0-0.

Na één minuut stilte naar aanleiding van het overlijden van Toon Pfaff, ook jarenlang trainer bij Eendracht Zele, gaat onze ploeg heel goed van start, en speelt met veel vertrouwen. Al bij al wordt het een gelijk opgaande eerste helft, waarbij de doelwachters nauwelijks aan het werk worden gezet. Slechts één kans wordt genoteerd, en dat in ’23, en dan nog van Zeelse makelij. Een schot gaat rakelings over het doel. Slechts de laatste 10 minuten kunnen de gasten wat druk zetten, maar onze verdediging speelt secuur, en  staat pal. De Zeelse supporters gingen met een gerust gemoed de rust in.

Tweede helft: meteen twee koude douches.

De tweede helft was nauwelijks begonnen, en ons team diende, totaal onverwacht,  meteen twee opdoffers te incasseren, weliswaar na goed combinatievoetbal van de gasten.  Van dan af aan, begon Zele geleidelijk aan de druk op te voeren. Reëel gevaar was echter heel beperkt. Slechts de laatste twintig minuten kon ons team enkele halve kansen afdwingen. Toen in ’84 de gasten de 3-0 scoorden op hoekschop, was het game over.

Vaststelling

Zele A heeft weliswaar verloren, na een schimmig potje voetbal, maar heeft op geen enkel moment gespeeld als een verloren ploeg. Bovendien zijn verschillende spelers, sinds de seizoenstart, op een merkelijk beter niveau beginnen spelen. Dit moet ons hoe dan ook positief stemmen, te beginnen met de thuismatch op zondag 11/12/2022 om 15hr tegen Red Star Haasdonk.

Samenstelling van de ploeg: Jan Van Den Abbeele, C. Heylen, K.De Smit, G. Macharis (’87 H. Haentjes), T. Van Acker, B. De Gucht, M. Cooreman, S. De Bruyne, D. Ucak (’72 A. Thyssen) en Y. Badi (’78 S. Van Ransbeeck).

Tot slot: wat met onze andere senioren teams

Toen zaterdagavond ook het nieuws binnenkwam dat ons damesteam hun thuismatch verloren hadden  tegen KFC Merelbeke met 0-2, werd de Eendracht Zele voetbal-community er niet vrolijker op. Gelukkig dat Zele B zondag 5/12/2022 de sportieve meubels redde dankzij een hard bevochte zege tegen S.K. Oudegem (3-1). We citeren zo weinig mogelijk namen van individuele spelers, maar deze keer kunnen we niet rond onze speler E.Dogan, die een zuivere hattrick scoorde in de tweede helft.

 Namens het bestuur,

Pin It on Pinterest