Dames Evergem- KFC Eendracht Zele

Zaterdag 9/10/2021

KFC Evergem Center A – KFC Eendracht Zele: 1-5

Na de winst thuis tegen Mariakerke was de motivatie groot om 6 op 6 te rapen.

Op een niet zo schitterende en kleine grasmat startten onze dames de wedstrijd waarin vrij snel duidelijk was dat het niet makkelijk voetballen zou zijn. Zeer veel goede bedoelingen van de speelsters werden voorlopig niet beloond. In de 20ste minuut verkijkt de thuisgoalie zich compleet op een knappe vrijetrap van Pauline, Laura DV of Voske voor de vrienden is goed gevolgd en duwt de bal tegen de netten, 0-1. Ze zijn vertrokken! Amper 5 minuten daarna trekt Carline zich op gang, jaja lieve mensen, she’s back!, en waait de voorzet binnen onder de lat, 0-2. Op het halfuur kan Fien diezelfde Carline lanceren op de flank en werkt ze mooi af, 0-3. Match gespeeld denkt iedereen… Vlak voor rust een misverstandje achterin waardoor de Evergemse spits van ver de bal in het dak van het doel binnenschiet, 1-3.

Ruststand: 1-3

Tijdens de rust worden er 2 wissels doorgevoerd om enkele speelsters de nodige rust te gunnen en jonkies, oké Sieg, voor 1 keer rekenen we je nog bij de jonkies 😄, de kans te geven. Vrijwel onmiddellijk na de pauze kan Amber alleen op doel afgaan dribbelt de keeper zoals het hoort maar wordt onderuitgehaald door de laatste speelster, penalty zou je denken maar niks aan de hand zegt de man met de fluit. We spelen verder. En ook Amber gaat op haar elan verder… exact dezelfde actie maar dit keer geen verdediger in de buurt die onze tank kon volgen, 1-4. Met nog een kwartier te spelen mocht Carline haar doelpunt nog eens herhalen met een ‘slecht getrapte voorzet’ knalt ze …

de eindscore op het bord, 1-5.

Puike winst op een slecht terrein tegen een stugge ploeg maar de 3 punten zijn binnen net zoals de 6 op 6… taak volbracht!

Pin It on Pinterest