Zele B

Eendracht houdt met een enorme “teamgeist” de drie punten op Den Elst, en dat  na meer dan een half uur met een man minder gespeeld te hebben.

Eerste helft: sterke bezoekers, met een onverwachte apotheose op het einde.

In de eerste helft waren de bezoekers kansrijker dan onze ploeg. Minstens drie grote kansen werden door Denderhoutem vakkundig de nek omgewrongen. Daartegenover kon Eendracht slechts enkele speldenprikken plaatsen, waaronder wel een kopbal op de deklat, diep in de eerste helft.

Toen de bezoeker in 41’ op voorsprong kwamen, zagen vele supporters de bui reeds hangen. De Zeelse spelers zijn echter weerbaar, en dat bewezen ze door op slag van rust gelijk te komen; plaatsbal van S. De Bruyne.

Ruststand: 1-1

Tweede helft: Eendracht,  met één man minder, trekt het laken toch naar zich toe.

De tweede helft start gelijk opgaand, maar op 52’ wordt de Zeelse speler K. De Smit uitgesloten door het onderuithalen van een doorgebroken speler.

Eigenaardig genoeg kan onze ploeg na de uitsluiting gemakkelijk gelijke tred houden met de bezoekers. En na mooi combinatievoetbal maakt onze spits Y. Badi zelfs een heel mooi doelpunt: 2-1. Op dat ogenblik dient onze ploeg nog gedurende minstens 30 minuten stand te houden. Bang afwachten voor de supporters. En onze ploeg houdt stand:  verbeten verdedigen, en slim de counter spelen. Naargelang de tweede helft vordert, wordt het spel ook ruwer, met verschillende gele kaarten tot gevolg in beide kampen.

Uiteindelijk sluit onze ploeg de match af met een overwinning die erg zoet smaakt.

Conclusie:

Door deze overwinning schuift ons team terug enkele plaatsen naar voor in het klassement. Een welgemeende proficiat voor spelers en trainerstaff: iedereen weet dat eendracht in een moeilijke financiële situatie verkeert (het bestuur werkt momenteel met man en macht), en toch blijft de ploeg en technische staff er voor gaan. “Teamgeist” van de bovenste plank. Hartverwarmend voor iedereen die met “den eendracht” begaan is.

Samenstelling van de ploeg.

Van Den Abbeele, L. Kint, C. Heylen, K. De Smit (52’ uitsluiting), T. Van Acker, W. Van De Weghe (86’ E. Dogan) , G. Macharis, S. Van Ransbeeck (61’ A. Thyssen), S. De Bruyne, D. Ucak en Y. Badi (90’ H. Haentjens).

 Doelpunten

42’: 0-1 (G. Scheerlinck)
45’: 1-1 (S. De Bruyne)
57’: 2-1 (Y. Badi)

Pin It on Pinterest