KFC Eendracht Zele Aploeg tegen SK Berlare

Zele 05/12/2021

Eendracht Zele boekt klinkende overwinning tegen KVE Drongen op de Elst (5-1).

Het A team heeft zondag tegen Drongen een heel aardig potje voetbal geserveerd aan haar trouwe supporters, met een heel mooie einduitslag van 5-1 als kers op de taart.

Op het einde van de match niks dan tevreden gezichten in  de Eendracht Zele clan. Behalve misschien de toeschouwers die toekwamen op  het beruchte “Zeels uur”, net te laat dus. Na drie minuten hadden de Zelenaars na een blitz start immers reeds twee goals tegen de netten geprikt. Daarna was het in de eerste helft vrij gelijk opgaand spel , waar de bezoekende keeper regelmatig op de proef werd gesteld. Een accuraat verdedigend Zele, doelwachter incluis, belette de bezoekende ploeg te scoren.

Stand bij de rust 2-0

Bij de aanvang van de tweede helft, onder het kunstlicht inmiddels,  serveerde de Zeelse ploeg terug een koekje van dezelfde deeg aan Drongen: onmiddellijk 3-0. Daarna voetbalde Zele de match met controle voetbal  uit. Nog twee doelpunten, en een tegendoelpunt na een licht toegekende strafschop,  bezegelden het lot van Drongen. 

Dankzij deze overwinning vindt Eendracht Zele aansluiting in de middengroep van de  reeks. Het is duidelijk dat het voetbalvermogend vermogen van  deze ploeg beter tot haar recht komt op een zeer goed bespeelbaar veld als dat van “de Elst”. Het débacle van vorige week op Doorslaar had in grote mate te maken met de modderkuip waarin diende te worden gespeeld. Ook een opsteker: vijf doelpunten die het resultaat waren van mooi combinatievoetbal.

 Eindstand 5-1

De uitblinkers: alle spelers. Sterke collectieve prestatie dus, ook van het Bestuur en vrijwilligers die deze match in “100% corona proof” omstandigheden lieten verlopen.

 

Samenstelling van de ploeg: Van Den Abbeele Jan, Kint Lars, Bicqué Maxime, Van Acker Toon, De Smit Kyann (65’ Hoorens Lesley), De Gucht Bram, Macharis Greg (85’ Vertongen Waut), Van De Weghe Wannes (63’ De Vuyst Nils), Cooreman Maarten, De Bruyne Stef en Van Ransbeeck Senne.

Doelpuntenmakers voor Zele: Cooreman Maarten (1’ en 87’), Van Ransbeeck Senne (3’), De Bruyne Stef (47’) en Macharis Greg (77’).

 

A.S.

 

Pin It on Pinterest