Eendracht Zele - KSK Grembergen

Zele 06/02/2022

Eendracht Zele gaat al strijdend ten onder tegen onze Oosterburen.

Eerste helft: evenwichtig voetbal

Het belang van dit burenduel was voor aanvang van de match duidelijk: winst betekent linkerkolom van het klassement, puntenverlies rechterkolom.

Ondanks dit belang, was er tijdens de eerste helft weinig dreigend voetbal. Veel middenveldvoetbal, en het was eigenlijk KSK Grembergen die het meest de neus aan het venster kwam steken. Pas in 35’ kon Eendracht een eerste maal serieus dreigen. Daartoe bleef het ook beperkt. Bij de rust stonden de bordjes 0-0, en al bij al mocht vooral den Eendracht Zele zich hiermee tevreden prijzen, des te meer dat ze toch met een vertimmerde verdediging aan de aftrap stonden.

Ruststand: 0-0

Tweede helft: Zeels dol                 aanvangskwartiertje

Na de koffie tapte Eendracht uit een ander vaatje: mooi combinatievoetbal, en dit met onmiddellijk druk op de bezoekende verdediging. Dit mooi voetbal resulteerde in 52’ in een prachtdoelpunt van Zele. De bezoekende doelwachter was kansloos op een afstandsschot van Maarten Cooreman. Daarmee was het nog niet gedaan: het combinatievoetbal van Eendracht bleef maar duren, met  heel wat druk en dreiging op de bezoekende verdediging tot gevolg: de  2-0 lag op dat ogenblik voor het grijpen.

Naargelang de tweede helft vorderde, kon KSK Grembergen het evenwicht geleidelijk aan herstellen. Tijdens de laatste tien minuten kwam Eendracht zwaar onder druk te staan. Dit resulteerde uiteindelijk nog in twee doelpunten van de bezoekers “vanuit de kluts” (84’ en 86’).  Maar doelpunten zijn doelpunten. Een eindoffensief van Eendracht resulteerde nog in een afgekeurd doelpunt wegens buitenspel

Eindstand: 1-2

Een match met twee maal twee gezichten. Ten eerste  inzake weersomstandigheden: bij aanvang van de match een waterzonnetje, het laatste kwartier hagelbuien. Ten tweede inzake voetbal: tweede helft beduidend beter voetbal door den Eendracht. Het onderspit delven in de laatste tien minuten van een derbymatch viel moeilijk te verteren bij tal van supporters, zeker in het besef dat we dicht bij de 2-0 stonden.

Toch onthouden we ook positieve punten: de Zeelse jeugdtalenten hebben zich getoond en  er was ongetwijfeld vechtlust aanwezig in de ploeg. Ook het prima bespeelbare veld, ondanks de barslechte weersomstandigheden, verdient een pluim. 

 

Opstelling Eendracht Zele: Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Toon Van Acker, Doran D’Hauwe (46’ Hayke Haentjens), Wout Vertongen, Greg Macharis, Nils De Vuyst (49’ Lesley Hoorens), Maarten Cooreman, Stef De Bruyne en Senne Van Ransbeeck.

Doelpunten: ‘52: 1-0 (Maarten Cooreman), ‘84: 1-1 en ’86: 1-2 

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest