KAV Dendermonde - KFC Eendracht Zele
KAV Dendermonde - KFC Eendracht Zele

Ter Elst 10/04/2022:

 

Eendracht doet wat het moet doen: winnen!

Onder een stralende zon, heeft onze ploeg – in een al even  stralende witte uitrusting – op Den Elst netjes de maat genomen van SKL Doorslaar, en doet daardoor goede zaakjes in  het algemeen klassement.

Eerste helft: Nerveus begin van de match, maar toch  een 1-0 voorsprong bij de rust.

Het belang van deze macht was heel duidelijk: wie zou verliezen, kwam in de kelder van het klassement terecht. Daardoor werd de eerste helft gekenmerkt door nerveus voetbal: stugge mandekking en weinig ruimte voor combinatie.
Aanvankelijk kon onze ploeg moeilijk grip krijgen op de match. Het waren de bezoekers die bij het prille begin van de match heel dreigend waren. Na het eerste kwartier begon het tij te keren. Zele kreeg  de bovenhand  op het middenveld, en rond het half uur was het alarmfase I voor de bezoekers. Dit resulteerde uiteindelijk in minuut 34 in een terechte voorsprong, na een heel mooi combinatie over verschillende stationnetjes.

Tweede helft: “copie conforme” van de eerste helft, 2-0 eindstand.

Net zoals de eerste helft, nam SKL Doorslaar terug het voortouw, en het was vooral vanaf  minuut ’60 dat het alarmfase I was voor onze verdediging. Net in die periode slaagde onze ploeg erin om, na heel vlot uitgespeelde tegenaanval, de 2-0 in het bezoekende doel te prikken (minuut 71). De bezoekers deden nog enkele pogingen om terug te komen, maar onze verdediging hield de grendel op de deur. Voor de bezoekers  was het kalf verdronken.

Bij het eindsignaal heerste er grote opluchting en tevredenheid onder team en supporters. Een potentieel degradatiespook werd quasi definitief afgewend. Bovendien betekende deze overwinning een sportieve revanche van de heenmatch, waarbij onze ploeg op een voetbalveld in erbarmelijke staat al strijdend ten onder ging. Voor de bezoekers wordt het daarentegen bang afwachten wat hun sportief lot betreft.

Besluit

Den Eendracht heeft er een heel mooi  “Zeels kermisweekend” opzitten, met twee opeenvolgende zeges.

Er resteren nog twee matchen, waarvan de thuismatch nu al volgende week zondag tegen Munkzwalm wordt gespeeld.  Indien onze ploeg uit deze twee resterende matchen een “zes op zes” kan persen, dan komen we binnen de subtop van het klassement, en dat was toch ook wel een  sportieve ambitie. Deze twee matchen vormen ook een mooie gelegenheid voor onze Zeelse talentrijke “jonkies” te tonen wat ze in hun mars hebben voor het volgend seizoen.

Samenstelling van de ploeg: Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Toon Van Acker, Wannes Van De Weghe (’65: Hayke Haentjes), Bram De Gucht, Greg Macharis, Nils De Vuyst (88′ Cedric Heylen), Lesley Hoorens (86′ Matteo Christiaens), Stef De Bruyne en Senne Van Ransbeeck.

Doelpunten: ’34: 1-0 (Bram De Gucht) en ’71: 2-0(Lesley Hoorens).

 

Ivan De Raedt

 

Pin It on Pinterest