Zele B

Spelers vegen de bestuursperikelen in één beweging  van tafel en rijven, na een fel bevochten overwinning tegen de buren uit Grembergen, drie belangrijk punten binnen.

Eerste Helft: Eendracht Zele A dominant, maar heeft toch hulp nodig van dame fortuna.

Dat het een match met inzet was (de verliezer had uitzicht op de kelder van het klassement), was meteen duidelijk vanaf de aanvang van de match. Het was vooral Zele A die zeer dominant speelde. Gevolg hiervan één grote en enkele kleinere kansen in het aanvangskwartier. KSK Grembergen was in die fase bleek en onmachtig. Naargelang de match vorderde, kwam er meer evenwicht. En het moet gezegd: op het einde van de match drie open kansen voor de bezoekers, waarbij een schot op de deklat.

Spelers en supporters konden zich dus gelukkig achten met een 0-0 stand aan de rust

Tweede helft: Zele A breekt de ban, en sleept drie kostbare punten uit de brand.

De tweede helft was zeer gelijk opgaand, met veel fysieke strijd langs beide kanten. Ook voor de Zeelse supporters werd het nagelbijten, want één ding was duidelijk: wie zou scoren, ging de match winnen.

Rond 68’ viel het dubbeltje langs de kant van Zele A. Bram De Gucht scoorde met het hoofd na hoekschop. Het doelpunt was zowel onverwacht als verwacht. Onverwacht omdat het spel alle kanten kon uitgaan. Verwacht omdat Bram De Gucht uit deze standaardsituatie in het verleden nogal gescoord heeft.

De laatste 20 minuten kon de Zeelse verdediging standhouden, en kon ons A Team bijna een tweede doelpunt in het mandje leggen. Dit gebeurde uiteindelijk niet, maar de vreugde en  ontlading bij spelers en supporters was hoe dan ook heel groot bij het eindsignaal.

Vaststelling

Eendracht Zele heeft op bestuursniveau een moeilijke week achter de rug gehad (zie latere communicatie hieromtrent). De spelers hebben echter een vuist gemaakt, en een mooie overwinning behaald. Hierdoor schuiven we in het klassement naar de middenmoot. We staan echter nog niet in de linkerkolom. Volgende weken moeten we daar werk van maken.

Samenstelling van de ploeg:

J.Van Den Abbeele, C. Heylen, K. De Smit, T. Van Acker, W. Van Den Weghe, B. De Gucht, S. Van Ransbeeck (83’ D Ucak), S. De Bruyne, H. Haentjes (45’ G. Macharis), L. Kint en Y. Badi (74’ L. Hoorens).

Pin It on Pinterest