KFC Eendracht Zele wint van EXC Mariakerke 3-0
KFC Eendracht Zele wint van EXC Mariakerke 3-0

Zele 19/12/2021

Laatste wedstrijd voor de winterstop:

Eendracht Zele stuurt  SKCE Mariakerke kansloos naar huis na een mooie 3-0 overwinning

Voor de supporters was het even geduld oefenen aan de ingangspoort van het stadion “Ter Elst” door de controles van het Covid Safe Ticket, maar hun geduld werd beloond. Eendracht leverde een mooie prestatie door SKCE Mariakerke puntenloos naar huis te sturen.

Eerste helft: Zelfde ploeg tussen de lijnen als tegen KVE Drongen. 

Trainer Maxime Decraene startte met quasi dezelfde ploeg als tegen thuismatch tegen KVE Drongen.

Enkel De Vuyst startte ipv Wannes van de Weghe

Alhoewel beide ploegen kansen creëerden, was KFC Eendracht duidelijk de best spelende ploeg, met degelijk combinatievoetbal. Dit resulteerde dan ook reeds vroeg in de match in een comfortabele  2-0 voorsprong, na doelpunten in respectievelijk minuten ’13 en ‘ 22. Nadien kreeg onze A ploeg meerdere malen de kans te match definitief te beslissen, maar de 3-0 kwam maar niet op het scorebord. Op het einde van de eerste helft verloor Eendracht zelfs een stuk grip de match.

Rust was welgekomen met een tussenstand 2-0

De tweede helft kent op een neergaand matchverloop, maar KFC Eendracht Zele trekt aan het langste eind. 

Bij de aanvang van de tweede helft, onder de koplampen, ontwikkelde SKCE Mariakerke sterke druk. Een attente verdediging samen met een sterke doelman, konden probleemloos de nul op het bord houden. Nadien herstelde zich het evenwicht in de match. Voor Eendracht kwam het er nu op aan de voorsprong te behouden, en dat lukte aardig. Er kwamen nog nog enkele kansen aan beide kanten, maar uiteindelijk trok Eendracht aan het langste eind, door een mooie 3-0 op het scorebord te zetten.

KFC Eendracht Zele nestelt zich stevig nu in de middengroep.

De A ploeg Heren van Eendracht boekte vandaag een verdiende overwinning, met terug een collectief sterke prestatie. Hiermee neemt onze ploeg ook sportieve revanche op de onterecht verloren match op de eerste match van het seizoen (2-1). Door drie opeenvolgende thuisoverwinningen nestelt Eendracht zich nu mooi in de midden van het klassement. 1ste Provinciale Oost-Vlaanderen

Een geslaagd week-end dus voor “Den Eendracht”, zeker als men dan ook nog de overwinning noteert van de vrouwen tegen Sottegem B met 5-1, waardoor ze herfstkampioen zijn in eerste provinciale.

Winterstop. 

Nu volgt er een korte onderbreking wegens de winterstop. Ideaal moment om even op rust te komen, en nadien terug “volle bak” invliegen.

Samenstelling van de ploeg: Van Den Abbeele Jan, Kint Lars, Bicqué Maxime, Van Acker Toon, De Smit Kyann,De Vuyst Nils, De Gught Bram, Macharis Greg , Cooreman Maarten, De Bruyne Stef en Van Ransbeeck Senne.

Doelpuntenmakers voor Zele:

Cooreman Maarten (12′, 23’) en Hoorens Lesley (90’)

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest