KAV Dendermonde - KFC Eendracht Zele

Eendracht Zele breng 3 punten naar Den Elst 

Dendermonde 03/04/2022:

 

Zele behaalt een logische overwinning tegen hekkensluiter, en brengt drie kostbare punten mee naar “Den Elst”.

Spelen tegen een ploeg zoals KAV Dendermonde,  die de degradatie niet meer kan ontlopen, kent altijd een verraderlijk kantje: je speelt immers tegen spelers die niks meer te verliezen hebben en iets te bewijzen hebben voor volgend seizoen, en dergelijke matchen kunnen dus alle kanten uit. Gelukkig nam het zo geen vaart, en kon ons team drie kostbare punten mee naar huis nemen.

Eerste helft: met een zuinige 0-1 voorsprong de rust in.

Daar waar de eerste 20 minuten het spel nog vrij gelijk opgaand was, voerde nadien onze ploeg geleidelijk aan de druk op. Dit resulteerde in een ganse resem van open of half open kansen. Telkens faalden we in de afwerking. Toen  in minuut 40 uiteindelijk Zele toch op voorsprong kwam, gaf dit vooral een gevoel van opluchting. In het voetbal is er immers de ongeschreven wet dat de ploeg die te veel kansen mist, uiteindelijk het deksel op de neus krijgt.

Tweede helft: Zele stevent naar een riante overwinning.

Eendracht zette net zoals in de eerste helft terug druk op KAV Dendermonde, hetgeen terug resulteerde in heel wat kansen, maar geen doelpunten. Toen in minuut 66 de thuisploeg werd herleid tot 10 spelers, na uitsluiting, was het hek echter helemaal van de dam. Onze ploeg kon nog drie mooie doelpunten maken, met het gekende resultaat als gevolg.

Besluit

Den Eendracht haalde drie belangrijke punten binnen. Positief was ongetwijfeld de inzet van alle spelers en het goede voetbal dat werd gebracht. Tevredenheid dus alom onder de Zeelse aanhang, zeker met het mooie eindresultaat.
Zondag aanstaande wacht ons voor het eindklassement terug een belangrijk match, met name tegen SK Doorslaar. Hopelijk kunnen we revanche nemen na  het pijnlijk verlies tijdens de heenmatch, waarbij onze ploeg met heel wat ontij en onkans ten onder ging op  een waar tot modderbad   herschapen voetbalveld.

Samenstelling van de ploeg: Eendracht Zele:

Jan Van Den Abbeele, Maxime Bicqué, Lesley Hoorens (’78:Matteo Christiaens), Bram De Gucht, Greg Macharis (’84: Alexander Thyssen), Nils De Vuyst, Maarten Cooreman (’14: Hayke Haentjes), Stef De Bruyne, Senne Van Ransbeeck en Wannes Van De Weghe

 

Doelpunten:’40: 0-1,  Stef De Bruyne, ’72: 0-2, Wannes Van De Weghe, ’80: 0-3 (Senne Van Ransbeeck) en ’84: 0-4 (Senne Van Ransbeeck).

 

Ivan De Raedt

 

Pin It on Pinterest