Logo KFC Eendracht Zele
LOGO FCSM Latem

Sint-Martens-Latem 29/01/2022

Veerkrachtig en weerbaar Eendracht Zele trekt positieve lijn door na de winterstop.

Eendracht Zele overrompeld bij aanvangsminuten

Kunstgras en avondverlichting: twee ingrediënten waarvan de Zeelse spelers blijkbaar geen pap van lusten, en die ertoe leidden dat Eendracht Zele de eerste minuten sterk onder druk stond. Gevolg: na 5 minuten stond het reeds 1-0, en na 11 minuten stond het bijna 2-0 (doelpunt terecht afgekeurd wegens buitenspel). Na het eerste kwartier, herstelde Eendracht Zele het evenwicht, en werd zelfs meer en meer dominant. Dit resulteerde in meerdere “bijna net niet” doelpunten. Tot overmaat van ramp, scoorde FC Latem de 2-0 tegen het spel in , na enig geharrewar in de verdediging. Ondanks deze psychologische dreun, kon Eendracht Zele voor de rust tegenscoren dankzij een penaltydoelpunt. Ei zo na werd het zelfs 2-2 net voor de rust.

Ruststand: 2-1

Eendracht Zele dominant tijdens de tweede helft

Na de rust dwong Eendracht Zele haar dominant voetbal verder op. Dit resulteerde in meerdere kansen, en  in minuut 23 was het raak: 2-2. De Zeelse supporters waren ervan overtuigd dat Eendracht er nu “erop en erover” ging gaan. Dit bleek aanvankelijk zo te gebeuren, maar uiteindelijk waren het de laatste minuten voor Eendracht Zele alle hens aan dek. FC Latem dwong nog verschillende kansen af, maar kon er geen enkele meer verzilveren.

Eindstand: 2-2

Einde match: billijk resultaat

Bij de supporters van Eendracht leefde er na de match een dubbel gevoel. Onze ploeg heeft een fysiek en  aantrekkelijk voetbal gebracht, maar was eigenlijk door de omstandigheden bijna de ganse wedstrijd verplicht tot achtervolgen. Dit had dermate veel energie vereist, dat het tijdens de laatste tien minuten niet meer een kwestie was van ‘erop of erover’, maar eerder  van  ‘roeien of verzuipen’.

Al bij al dus een billijk resultaat, en een bevestiging van hetgeen we de laatste wedstrijden gezien hebben: een collectief sterke prestatie. Bepaalde spelers vermelden zou onrecht doen zijn aan de anderen die niet geciteerd worden. Uitzonderlijk  toch vermelden we minuut 14 van de tweede helft: drie opeenvolgende kansen van FC Latem werden door de Zeelse  doelwachter en verdediging deskundig de das omgedaan. Dit moment was ongetwijfeld bepalend voor het verder verloop van de match.

Derby

We kijken dus vol vertrouwen en hoopvol uit naar het derby van aanstaande zondag  op Ter Elst tegen onze Oosterburen: KSK Grembergen.

 

Opstelling Eendracht Zele: Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Toon Van Acker, Kyann De Smet (’51: Wannes Van De Weghe), Bram De Gucht, Greg Macharis, Nils De Vuyst, Maarten Cooreman, Stef De Bruyne en Senne Van Ransbeeck (’80: Leslye Hoorens).

Doelpunten: ‘5: 1-0 (Bram Vlerick), ‘31: 2-0 (Bram Vlerick), ’37: 2-1 (Maarten Cooreman) en ’68: 2-2 (Nils De Vuyst).

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest