KFC EENDRACHT ZELE en MUNKZWALM

Zele 17/04/ 2022

KFC Eendracht Zele A – SK Munkzwalm A: 1-3

 

Eendracht vergeet zichzelf te belonen en mist daardoor de kans om het seizoen 2021-2022 op ‘den els’ in schoonheid af te sluiten.

De toeschouwer die geen benul heeft van het klassement, zou op het einde van de match nooit kunnen geloven dat de bezoekers veel beter geklasseerd staan als onze ploeg.
“Den Eendracht” heeft echter vandaag heel wat kansen “de nek” omgewrongen, terwijl de bezoekers uit enkele kansen drie doelpunten puurden. Met een nederlaag tot gevolg.

Eerste helft: Frivool Eendracht zet de toon, maar ruststand 0-0.

Vanaf de aanvang van de match neemt onze ploeg het initiatief in handen. Eerst enkele speldenprikken voor de kooi van de bezoekers, daarna volle kansen, met name in  minuten 16,19, 22, 24, 26, 29 en 30. Daarbij moet de bezoekende doelman zich nauwelijks onderscheiden. Ondanks de vele inzet bij onze spelers en het dartele spel, stond het kanon duidelijk niet goed gericht. Met een onbegrijpelijke 0-0 stand gaan  we de rust in.

Tweede helft: Eendracht krijgt het figuurlijke ‘deksel’ op de neus.

In minuut ’47 valt de 0-1 als een donderslag uit de (zonnige Zeelse) hemel, nadat onze ploeg zich laat verrassen op een standaardsituatie. Voor Zele was dit het sein om terug de aanvalstrommel te roffelen, hetgeen eindelijk  resulteert  in een  1-1 (minuut 55, hoekschop). De Zeelse supporters hadden er nu alle hoop in dat onze ploeg erover zou gaan. Helaas, de match komt  meer in evenwicht. Zonder te domineren, slagen de bezoekers er nog in twee maal te scoren (minuten 79 en 83 (strafschop)).

Einde match: gemengde gevoelens

Bij het fluitsignaal  waren er gemengde gevoelens merkbaar onder de Zeelse clan. Een heel goede match gespeeld tegen een op papier sterkere ploeg, maar ook koel afgemaakt op een aantal cruciale ogenblikken. Bovendien mistte onze ploeg hier een mooie gelegenheid om een “statement” te maken voor  het volgend seizoen. Maar niet te veel getreurd. Wij hebben dit seizoen ook mooie matchen gespeeld, en kijken dus vol vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen.  Laatste match van dit seizoen in Drongen, op 24/4/2022.

Samenstelling van de ploeg: Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Cédric Francis Heylen, Wannes Van De Weghe (’84, Matteo Christians) , De Gucht Bram, Greg Macharis (’78, Haykes Haentjes) , Nils De Vuyst, Stef De Bruyne, Senne Van Ransbeeck (’68, Maarten Cooreman)en Lesley Hoorens.

Doelpunten: ’47: 0-1, ’55: 1-1 (Cédric Francis Heylen), ’79: 1-2 en ’83: 1-3.

Pin It on Pinterest