Eendracht Zele - Hoger Op Kalken doelpunt 1-1

Bram De Gucht kopt de 1-1 binnen in minuut 89

Zele 27/03/2022:

Verbeten Eendracht zet bezoekers een pad in de korf in hun race naar de titel.

Zondag, om 16.45 baadde “Ter Elst” in de zon, en waren er niks dan lachende gezichten te bespeuren onder de Zeelse supporters. Voor de talrijk opgekomen supporters uit Kalken was het minder feest.   En met redenen: Eendracht, waarbij enkele titularissen ontbraken,  kon in de laatste minuut van de match een fel bevochten gelijkspel uit de brand slepen. En dat tegen een ploeg die met kop en schouders boven de andere ploegen uitsteekt dit seizoen.

Eerste helft: Dominante bezoekers, met een 0-1 ruststand tot gevolg.

Tijdens de eerste helft was de bezoekende ploeg dominant, hetgeen leidde tot enkele kansen. Onze ploeg kwam de neus af en toe aan het venster steken, maar van echte dreiging was er geen sprake. Toen na een scrimmage de bezoekers op voorsprong kwamen (minuut 41), kon daar niet veel tegen in gebracht worden.

Ruststand: 0-1.

Tweede helft: Eendracht vecht op karakter terug, met een eindstand van 1-1 als resultaat.

Na de koffie, kwam den Eendracht meer opzetten;  meer op karakter dan op basis van intrinsieke voetbalkwaliteiten. Dit belette niet dat het toch de bezoekers waren die de meest uitgesproken kansen kregen. Het laatste kwartier plooide H.O. Kalken meer en meer terug  om hun voorsprong te verzekeren. Dit was voor onze ploeg het sein om meer druk te zetten, hetgeen uiteindelijk leidde tot de 1-1, dit in minuut 89 (na hoekschop).

Besluit

Eendracht heeft dit seizoen al te veel het onderspit moeten delven in de “dying minutes” van de match. Deze keer was het echter omgekeerd, en kon onze ploeg op het einde van de match het tij keren. Een mooi resultaat dat werd bereikt door een ietwat defensievere opstelling, een verbetenheid van onze spelers, en …. normaal gezien citeren we geen spelers, maar uitzonderlijk zetten we de verdiensten van onze doelman, geflankeerd door zijn verdedigers, in de verf. Hij behoedde ons meermaals van een fatale 0-2.

Mooi  punt dus binnengehaald, dat  misschien op psychologisch vlak nog meer deugddoend is dan puur mathematisch gezien. De toon is meteen gezet voor de komende matchen die erg belangrijk worden voor een goede rangschikking.

Tot slot ook een pluim voor onze vrijwilligers die op het middaguur een heel mooie footlunch hebben verzorgd, tot tevredenheid van alle deelnemers.

Samenstelling van de ploeg:

Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Toon Van Acker, Cédric Heylen (’86 Matteo Christiaens), Bram De Gucht, Greg Macharis, Wannes Van De Weghe, Hayke Haentjens (’62 Lesley Hoorens), Stef De Bruyne en Senne Van Ransbeeck (’90 Tjorven Rombaut).  

 

Doelpunten: ‘41, 0-0 (Lukas Poppe); ’89, 1-1 (Bram De Gucht).

 

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest