KFC Eendracht Zele wint van FCSJ Sleidinge
KFC Eendracht Zele wint van FCSJ Sleidinge
KFC Eendracht Zele wint van FCSJ Sleidinge
KFC Eendracht Zele wint van FCSJ Sleidinge

Zondag 20/2/2022:

Eendracht wint oververdiend , maar doet de Zeelse supporters op het einde bibbergeld betalen.

 

Eerste helft: Blitz start van Eendracht. 

Onder een stevige Zuidwester wind, en op een prima bespeelbaar veld, start onze ploeg heel sterk, en creëert ook de nodige kansen. Hiermee is de toon gezet voor gans de eerste helft: op enkele tegenprikken  van de bezoekers na, domineert Zele in alle onderdelen van het spel. Dit resulteert in drie doelpunten voor de rust:  in minuut 8 is het raak met een heel mooie vrijtrap (binnenkant paal en overhoeks binnen), in minuut 19 wordt het 2-0 na een juweeltje van combinatievoetbal en in minuut 31 wordt het zelfs 3-0, terug na vrijtrap, gevolgd door een “scrimmage” voor het doel.

Rust met  een (blijkbaar)geruststellende 3-0.

Tweede helft: Eendracht houdt de touwtjes stevig in handen.

Na de koffie zet Eendracht door op hetzelfde elan: goed combinatievoetbal en druk op de bezoekers, die geen enkele vuist kunnen  maken. Het enige wat in de tweede helft ontbreekt is de kers op de taart, met name nog enkele doelpunten.
Net op ogenblik dat de Zeelse supporters reikhalzend uitkijken naar de “après-match”, gaat het in twee minuten tijd (minuten 83 en 84) behoorlijk fout: 3-0 wordt  3-2. Consternatie in de tribune: het rampscenario van de thuismatch tegen KSK Grembergen van twee weken geleden waarbij Eendracht op het einde van match kopke onder ging, daagt terug op. Gelukkig loopt het echter deze keer zo geen vaart, alhoewel de bezoekers in de laatste minuten nog gevaarlijk dicht bij 3-3 komen.

Grote opluchting bij de supporters op het ogenblik dat een goed leidende scheidsrechter affluit.

Besluit

Een mooie namiddag voor onze supporters: niet alleen stond er een heel verzorgde “steak friet” op de middag menu (met veel dank aan onze vrijwilligers hiervoor), evenzeer was het genieten van een heel leuke match.

Met deze overwinning nestelt Eendracht Zele zich stevig in de middenmoot van het klassement. Deze match betekent ook een geslaagde repetitie voor de komende matchen tegen sterkere ploegen in het klassement, te beginnen volgende week op het veld van KVV Vlaamse Ardennen. Indien onze trainer er in slaagt het rendement van de ploeg en individuele spelers verder omhoog te krikken, zijn dit ongetwijfeld haalbare kaarten.

Samenstelling van de ploeg:

Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué, Toon Van Acker, Tjorven Rombaut, Bram De Gucht (’90: Kyann De Smit), Nils De Vuyst, Hayke Haentjens (’46: Lesley Hoorens), Maarten Cooreman (’56: Wannes Van De Weghe), Stef De Bruyne en Senne Van Ransbeeck.

 

Doelpunten: ‘8, 1-0 (Toon Van Acker); ’19, 2-0 (Stef De Bruyne); ’31, 3-0 (Nils De Vuyst); ’83, 3-1 en ’84, 3-2.

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest