Eendracht Elene-Grotenberge A - KFC Eendracht Zele A (2-3)

Grotenberge 06/03/2022

Zele speelt een heel mooie pot voetbal, maar komt met een lege kloddezak naar huis.

Eerste helft: ijskoude wind, maar hartverwarmend voetbal van onze ploeg.

Op het kunstgras van Eendracht Elene-Grotenberge, speelde onze ploeg een prima eerste helft, en creëerde daarbij een een hele resem van open en half-open kansen bijeen. De thuisploeg moest voortdurend het spel ondergaan. Ter illustratie: pas in  minuut 25 werd onze doelman voor de eerste keer aan het werk gezet. Het was echter meteen raak, na een grondscherend onhoudbaar schot. Gelukkig kon onze ploeg in minuut 33 gelijkmaken, na een kopbaldoelpunt op vrije trap. 1-1 was dan ook meteen de ruststand.

Ruststand: 1-1

Tweede helft: Eendracht Zele verliest op onbegrijpelijke  wijze de controle over de match.

De eerste 15  minuten serveerde onze ploeg waarschijnlijk het beste voetbal dat we dit seizoen gezien hebben. De thuisploeg, toch een van de sterkhouders in onze reeks,   werd als het ware “tureluurs” gespeeld. Toen daarbij nog een thuisspeler werd uitgesloten wegens onnodig protest, wreven heel wat Zeelse supporters zich al in de handen: zij roken de overwinning. Eigenaardig genoeg begon de thuisploeg na die uitsluiting beter te spelen. In minuut 63 werd het zowaar 2-1 na strafschop. Daarna was voor onze ploeg het vet van de soep, en werd de thuisploeg gevaarlijker. Toch slaagde “den eendracht” de bordjes terug in evenwicht te brengen in minuut 83, na een doelpunt van dichtbij ingeschoten. Terwijl de Zeelse supporters zich opmaakten voor een meer dan billijk gelijk spel, werd het uiteindelijk toch nog 3-2 in minuut 88. Deksel op de neus, en boeken toe.

Eindstand: 3-2

Daar waar onze ploeg een zege voor het grijpen had, werd het uiteindelijk verlies. Het is een paradox dat juist door het verkrijgen van een numeriek overwicht in de tweede helft, de controle over de match verloren ging. Een bittere pil dus voor staff, spelers en supporters. Wie echter wat verder kijkt dan zijn neus lang is, heeft echter een goed spelende ploeg gezien. De  ambitie om dit jaar een degelijke  middenmotor te zijn, blijft dus intact.

Volgende zondag gaan we thuis tegen Aalter voor winst. Supporters op komst.

Opstelling Eendracht Zele: Jan Van Den Abbeele, Lars Kint, Maxime Bicqué (’68 Wannes Van De Weghe), Toon Van Acker, Kyann De Smit, Bram De Gucht, Nils De Vuyst (’80 Tjorven Rombout), Greg Macharis, Hayke Haentjens (’75 Lesley Hoorens), Stef De Bruyne en Senne Van Ransbeeck.

Doelpunten: ‘25 (Ran De Coninck): 1-0, ‘33 (Senne Van Ransbeeck): 1-1, ‘64 (Benoit Vermeer):2-1, ‘84 (Wannes Van De Weghe): 2-2, en ’88 (Vincent Deleenheer): 3-2

Ivan De Raedt

Pin It on Pinterest